به گزارش اقتصاد کشور به نقل از شانا بهنقل از پایگاه اطلاعرسانی دبیرخانه اوپک، عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان روز پنجشنبه (۱۵ شهریور) در نشستی که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تأکید بر عزم جمعی برای اطمینان از پایبندی کامل به برنامه کاهش عرضه داوطلبانه، توافق کردند کاهش تولید داوطلبانه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را تا پایان ماه نوامبر ادامه دهند.
عراق و قزاقستان هم که از ژانویه ۲۰۲۴ تاکنون بیشتر از سهمیه تعیینشده نفت تولید کردهاند، تأکید کردند که بر تعهد خود به توافق و برنامههای جبرانی ارائهشده به دبیرخانه اوپک برای جبران تخطی از سهمیه تولید طبق توافق پنجاهوسومین نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپکپلاس ((JMMC طی سوم آوریل ۲۰۲۴ (چهارشنبه، ۱۵ فروردین) بهطورکامل پایبند خواهند بود.
عربستان سعودی، روسیه، امارات متحده عربی، کویت، الجزایر و عمان در اوت ۲۰۲۴ با وزیران انرژی عراق و قزاقستان مذاکره کردند. در این مذاکرات، از هر دو کشور خواسته شد تا از ژانویه ۲۰۲۴ به برنامه کاهش تولید بهطورکامل پایبند باشند و مقدار تولید مازاد خود را جبران کنند.
عراق و قزاقستان متعهد شدند که بهمنظور پایبندی به توافق و انجام برنامههای جبرانی که در ۲۲ ماه اوت (پنجشنبه، یکم شهریور) به دبیرخانه اوپک ارائه کردند، با همکاری منابع ثانویه برنامههای خود را برای تولید بر اساس سهمیه تعیینشده شرح دهند.
عراق و قزاقستان در جریان سفرهای پایان ماه اوت هیثم الغیص، دبیرکل اوپک با هماهنگی عبدالعزیز بنسلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و رئیس نشستهای وزارتی اوپک و غیراوپک (اوپکپلاس) انجام شد، بار دیگر بر تعهد خود تأکید کردند.
دبیرخانه اوپک در جریان این بازدیدها کارگاههایی را با منابع ثانویه برگزار کرد که در آن هر دو کشور جزئیاتی گسترده را درباره اقدامهای فوری و ملموس خود برای دستیابی به پایبندی کامل به مقدار تولید مورد نیاز و تحقق برنامههای جبرانی خود برای ماه اوت و سپتامبر ارائه کردند.
این اقدامها شامل پیشبرد برنامههای مربوط به انجام تعمیرات اساسی و اجرای عملیات نگهداری در تأسیسات تولیدی میدانهای نفتی و کاهش تولید، در کنار تأخیر و لغو فروش تکمحموله برای ماه اوت بود.
افزون بر این، این دو کشور متعهد شدند که برنامههای جبرانی خود را برای هر اندازه تولید مازاد در ماه اوت تطبیق دهند.
هشت کشور عضو اوپکپلاس با قدردانی از این عزم راسخ و تعهد قاطعانه، توافق کردند که کاهش داوطلبانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای تولید روزانه نفت خود را به مدت دو ماه تا پایان نوامبر ۲۰۲۴ تمدید کنند.
پس از آن هم طبق برنامه اعلام شده، برنامه کاهش تولید بهتدریج از یکم دسامبر (یکشنبه، ۱۱ آذر) بهصورت ماهانه تسهیل خواهد شد. هر چند، برنامه تسهیل تدریجی کاهش تولید نفت اعضای اوپکپلاس در صورت نیاز متوقف یا بازنگری خواهد شد.
افزون براین، کشورهایی که بیشتر از سهمیه نفت تولید کردهاند، بار دیگر متعهد شدند تا سپتامبر ۲۰۲۵ مازاد عرضه خود را بهطورکامل جبران کنند.
به گزارش اقتصاد کشور به نقل از شانا، هشت عضو اوپکپلاس که کاهش عرضه داوطلبانه بیشتر را عهدهدار شدهاند، پس از سیوهفتمین نشست وزارتی این ائتلاف از طریق ویدیوکنفرانس در ژوئن ۲۰۲۴، در ریاض گردهم آمدند و توافق کردند کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ تمدید و سپس این مقدار کاهش را از اکتبر به تدریج تسهیل کنند.
این هشت عضو، یکم اوت ۲۰۲۴ (پنجشنبه، ۱۱ مرداد) در پنجاهوپنجمین نشست JMMC هم تأکید کرده بودند که روند تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه نفت میتواند بسته به شرایط حاکم بر بازار نفت، متوقف یا معکوس شود.
اعضای اوپکپلاس در سیوهفتمین نشست وزارتی موافقت کردند بخش عمده کاهش عرضه نفت خود را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کنند، آنها تصمیم گرفتند افزون بر حفظ کاهش عرضه جمعی روزانه ۲ میلیون بشکهای، کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یکمیلیون و ۶۵۰ هزار بشکهای را که در آوریل ۲۰۲۳ اعلام شده بود، تا پایان دسامبر ۲۰۲۵ تمدید کنند.
افزونبراین، هشت عضو اوپکپلاس توافق کردند کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای خود را که در نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شده بود تا پایان سپتامبر ۲۰۲۴ تمدید و سپس این رقم برای حمایت از ثبات بازار نفت بهتدریج و بهطور ماهانه تا سپتامبر ۲۰۲۵ تسهیل کنند.
بر این اساس، با کاهش عرضه جمعی روزانه ۲ میلیون بشکهای و کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکهای تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی و کاهش عرضه داوطلبانه اضافه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای تا پایان نوامبر ۲۰۲۴، اعضای اوپکپلاس با هدف حمایت از توازن در بازارهای جهانی نفت خام و قیمت این کالای راهبردی در مجموع روزانه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه از تولید خود کاستهاند.
نشست آینده کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپکپلاس (JMMC) که به ریاست مشترک عربستان سعودی و روسیه برگزار میشود، برای دوم اکتبر (۱۱ مهر) برنامهریزی شده است، در همین حال نشست وزیران نفت و انرژی این ائتلاف یکم دسامبر (۱۱ آذر) با حضور ۲۲ کشور عضو (۱۲ کشور عضو اوپک و ۱۰ کشور غیراوپک) برگزار خواهد شد.