به گزارش اقتصاد کشور به نقل از شانا به نقل از شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، رضا نوشادی در بازدید از روند پیشرفت فاز دوم طرح ذخیرهسازی گاز در میدان سراجه، توجه ویژه به نیروی انسانی بهرهبردار و مسائل زیستمحیطی را از ویژگیهای منحصربهفرد این طرح دانست و گفت: زیرساختهایی که برای آرامش و رفاه همکاران در ساختمانهای غیرصنعتی ساخته شده است باید الگوی دیگر پروژههای صنعت گاز قرار گیرد.
به گفته وی، توسعه انسانمحور نگرشی است که انسانهای شاغل در تأسیسات را تنها ابزار تولید و انتقال انرژی تلقی نمیکند؛ بلکه در این فلسفه فکری، حتی مردمی که در پیرامون پروژههای صنعت گاز سکونت دارند و وابستگی اداری به شرکت ندارند هم مورد توجه و احتراماند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: در طرح توسعه میدان سراجه قم، افزون بر افزایش ظرفیت ذخیرهسازی گاز از ۱ به ۱.۵ میلیارد مترمکعب در سال، چالش تولید آب در فاز یک نیز به نحوی کارآمد و پیشرفته مدیریت میشود.
نوشادی با تشریح تجربیات گوناگون شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در پیشبرد طرحهای ذخیرهسازی گاز برای ۷ میدان مدنظر توضیح داد: در مطالعات میدان یورتشا ورامین اثبات شد که آن میدان برای ذخیرهسازی مناسب نیست، باوجود این، درسهای زیادی از آن آموختیم.
وی گفت: همکاران طرحهای ذخیرهسازی گاز اکنون در تلاشاند دادههای استخراج شده از مخزن یورتشا را در گنبد نمکی نصرآباد کاشان به کار گیرند و ذخیرهسازی گاز در مغارهها عملیاتی کنند، بنابراین میتوان حتی از دل تجربیات ناموفق، نیز فرصت آفرید.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران وجود عدم قطعیتهای فراوان در میادین گازی را موضوعی جذاب برای فعالان و مشتاقان توسعه دانست و یادآور شد: در گنبد نمکی نصرآباد کاشان چندین پیمانکار و مشاور صاحبتجربه مشارکت دارند تا زوایای مختلف امور را واکاوی کنند و کار را به نتیجه برسانند.
نوشادی بیان کرد: بهزودی کمپرسورهای فوقپیشرفته با قابلیت کار در فشار چند صدبار که از خروجیهای فناورانه طرح شوریجه است تقدیم صنعت گاز میشود و سرریز اینگونه فناوریها در اختیار سایر صنایع کشور قرار میگیرد.
وی با تحسین روحیه خستگیناپذیر همکاران طرحهای ذخیرهسازی گاز طبیعی که فراز و نشیبهای اداری سالهای اخیر هرگز آنها را دلسرد نکرد، گفت: این همکاران با تکیهبر استعداد و دانش وافر خود، همیشه فراتر از تلاطمات اداری، تمام توان خود را به مسائل تخصصی معطوف کردند و در نهایت با انرژی و اراده خود تأثیر مهمی در احیای گفتمان ذخیرهسازی گاز در کشور داشتند.