به گزارش اقتصاد کشور ، امیر حیات مقدم، نماینده مردم امیدیه، بندرماهشهر و هندیجان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره چالشهای مربوط به تأمین بنزین و طرحهای پیشنهادی برای مدیریت ناترازی این فرآورده سوختی گفت: «به نظر من، اجرای طرح تخصیص بنزین به افراد به جای افزایش قیمت آن میتواند راهکاری مؤثر باشد. این طرح میتواند به مدیریت ناترازی بنزین کمک کند و همچنین از طریق تخصیص مشخص، میزان مصرف را کنترل کند.»
حیات مقدم در ادامه با اشاره به مشکلات مربوط به قاچاق بنزین و گازوئیل در کشور گفت: «متأسفانه قاچاق گازوئیل به شدت در کشور رواج دارد و این موضوع نیازمند توجه ویژهای است. برای کنترل ناترازی بنزین، باید بهطور همزمان بر روی کاهش قاچاق این دو فرآورده سوختی کار کنیم. من نمیدانم چرا تاکنون نتوانستهایم بهطور مؤثر جلوی قاچاق را بگیریم، در حالی که این مسئله یکی از چالشهای اساسی ما به شمار میرود.»
نماینده مردم امیدیه در ادامه افزود: «به هر حال، مدیریت تخصیص بنزین به کد ملی میتواند یک راهکار تاکتیکی برای حل مشکلات موجود باشد، اما نباید فراموش کرد که باید روی علل ریشهای قاچاق کار کنیم. اگر نتوانیم جلوی قاچاق را بگیریم، هرگونه برنامهریزی در زمینه تخصیص بنزین نیز بهتنهایی کافی نخواهد بود.»
امیر حیات مقدم همچنین به بحث یارانههای پنهان بنزین اشاره کرد و بیان داشت: «متأسفانه در حال حاضر، یارانههای پنهانی که به بنزین اختصاص داده میشود، بهدرستی مدیریت نمیشود. باید راهکارهایی را در نظر بگیریم که ضمن جلوگیری از قاچاق، یارانهها نیز بهصورت مؤثر و کارآمد توزیع شوند.»
او در پاسخ به اینکه آیا طرح تخصیص بنزین به کد ملی میتواند بهتنهایی مشکل ناترازی را حل کند، اظهار کرد: «این طرح بهتنهایی نمیتواند مشکل را حل کند، اما میتواند به کاهش ناترازی کمک کند. باید از آن به عنوان یک ابزار در کنار دیگر راهکارها استفاده کنیم.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حال حاضر یارانه پنهان بنزین به صورت کاملاً نابرابر توزیع شده و تخصیص مییابد که این مسئله باید مدیریت شود و جلوی تخصیص بدون حساب و کتاب یارانه انرژی را به این وسیله گرفت تا مردمی که از این یارانه پنهان بنزین استفاده نمیکنند هم از آن بهره مند شوند و ترمز مصرف بی محابای گروههایی که از این یارانه بیشتر استفاده میکنند هم کشیده شود.