انویدیا و مایکروسافت میتوانند به زودی به شرکتهایی با ارزش چهار تریلیون دلار تبدیل شوند و انحصاریترین باشگاه بازار سهام را تشکیل دهند.
به گزارش اقتصاد کشور به نقل از ایسنا، اشتیاق به هوش مصنوعی، عاملی است که هر دوی این شرکتها را به این نقطه عطف رسانده است. اما برای مایکروسافت، داستان پیچیدهتر و نتیجه نهایی مبهمتر است.
مایکروسافت، شرکتی بسیار بزرگتر از انویدیا از نظر درآمد سالانه بوده و در جایگاه متفاوتی در زنجیره ارزش هوش مصنوعی قرار دارد. انویدیا در حال رونق گرفتن است، زیرا هر شرکتی که میخواهد با هوش مصنوعی کار کند، ابتدا باید تراشههای انویدیا را خریداری کند. اما رونق مایکروسافت به تمایل تعداد زیادی از مشتریانی که به آنها وابسته است، چه کسب و کارها و چه مصرفکنندگان، برای پرداخت هزینه خدمات هوش مصنوعی بستگی دارد.
برای اینکه این اتفاق بیفتد، هوش مصنوعی باید مانند وضعیت چند دهه قبل سیستم عامل ویندوز یا نرمافزار ورد آفیس مایکروسافت، به یک ابزار شرکتی متحولکنندهتر تبدیل شود که کاملا در زندگی روزمره تنیده شده باشد.
بسیاری فکر میکنند که این بیشتر سوال «چه زمانی» است تا «اگر». اما «چه زمانی» با در نظر گرفتن اینکه ارزش بازار مایکروسافت در کمتر از سه ماه، یک تریلیون دلار افزایش یافته است، اهمیت دارد. و با ارزش بازار چهار تریلیون دلار، قیمت سهام مایکروسافت بالاترین ضریب را در مقایسه با درآمد پیشبینیشدهای که در بیش از ۲۰ سال گذشته داشته است، خواهد داشت. این امر، هیچ جایی برای خطا باقی نمیگذارد.
اما مایکروسافت اخیرا با برخی از این خطاها مواجه شده است. همکاری اولیه با شرکت «اوپن ای آی» (OpenAI)، به مایکروسافت جایگاهی در عرصه هوش مصنوعی داد و امکان داد تا فناوری به کار رفته در چت بات «چت جی پی تی» را در محصولات خود بگنجاند. اما این رابطه به بنبست رسیده است. «اوپن ای آی» میخواهد ساختار غیرمعمول شرکتی خود را تغییر دهد و به یک شرکت انتفاعی معمولی تبدیل شود، که بخشی از یک تلاش طولانیمدت برای جدا شدن از یک حامی مالی است که رقیب هم به شمار میرود.
موضوع نگرانکننده برای مایکروسافت، این است که «اوپن ای آی» حق دارد دسترسی به فناوری آینده خود را هنگامی که به «هوش عمومی مصنوعی» میرسد، محدود کند؛ اتفاقی که میتواند مایکروسافت را از یک محرک حیاتی استراتژی هوش مصنوعی خود محروم کند.
طبق گزارشها، مایکروسافت همچنین در توسعه خط تولید تراشههای هوش مصنوعی داخلی خود که میتواند وابستگی این شرکت را به انویدیا کاهش دهد، مشکل داشته است. این شرکت، چهارشنبه گذشته، تایید کرد که علاوه بر ۶۰۰۰ شغلی که در ماه مه حذف کرده بود، قصد دارد ۹۰۰۰ کارمند دیگر را نیز اخراج کند.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، سایر غولهای فناوری با هدف افزایش بهرهوری و سرمایهگذاری بیشتر در هوش مصنوعی، تعدیل نیرو کردهاند. اما مایکروسافت هنوز هم ممکن است در این زمینه حوزههای بیشتری برای پوشش دادن داشته باشد. طبق دادههای شرکت «اس اند پی گلوبال مارکت اینتلیجنس»، این شرکت کمترین درآمد سالانه به ازای هر کارمند را در بین همتایان بزرگ فناوری خود، به جز آمازون، دارد. مایکروسافت برای رسیدن به آلفابت (شرکت مادر گوگل)، باید تعداد کارکنان خود را طبق آخرین گزارش، ۸۴۰۰۰ نفر کاهش دهد.