به گزارش اقتصاد کشور به نقل از خبرنگار شانا، نصرالله پژمانفر در نشست علنی (سهشنبه، ششم آذر) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد سال و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی، در تذکر شفاهی اظهار کرد: با توجه به اینکه پروندهای از مجلس یازدهم در کمیسیون اصل نود مفتوح است و رسیدگیها و نشستهای زیادی را با وزیران مختلف در ارتباط با بررسی موضوع ناترازی در مسئله انرژی داشتهایم، نکات مهمی را بیان خواهم کرد.
وی افزود: مهمترین مسئله ترک فعلهایی است که میشود. مسئله اول در ارتباط با وزارت نیرو است. وزارت نیرو باید برنامههای مشخص و دقیقی را در ارتباط با انرژی داشته باشد و بر اساس برنامهای که به وزارت نفت اعلام میکند برنامهریزی را جلو ببرد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: زمانی که ناترازی در کشور وجود دارد تصمیمهای لحظهای و غیرکارشناسی شوک شدیدی را به جامعه وارد میکند. در کشور ما ۱۶ نیروگاه وجود دارد که مصرف سوخت این نیروگاهها مازوت است و دو تا از این نیروگاهها از گذشته از چرخه سوخت مازوت خارج شدهاند و دلیل آن را نیز آلودگی هوا اعلام کردهاند که یکی نیروگاه بعثت و دیگری نیروگاه اصفهان است.
پژمانفر گفت: هماکنون سه نیروگاه دیگر را از مصرف مازوت مستثنا کردهاند و از چرخه تولید برق خارج شدهاند که یکی از آنها نیروگاه شهید منتظر قائم البرز، شهید محمد منتظری اصفهان و نیروگاه شازند بوده است و این سؤال وجود دارد که آیا در دنیا فقط ما مازوت مصرف میکنیم و آیا مسئله آلودگی هوا فقط برای ما مطرح است، نه اینطوری نیست، زیرا در نیروگاههای مصرفکننده مازوت دنیا فیلترهایی را قرار دادهاند که اینها سبب میشود هم مازوت سوخته شود و هم آلودگی هوا تولید نشود.
وی اظهار کرد: امروز وزارت نیرو باید جوابگوی نصب نشدن فیلتر در نیروگاههای مازوتسوز باشد که این کوتاهی را انجام داده است. اگر امروز موضوع جمعآوری گازهای مشعل در کشور و بهینهسازی مصرف سوخت در بخاریهای گازی و نانواییها و دیگر مصارف که دهها مورد در کمیسیون اصل نود مطرح شده اجرایی میشد این وضع را نداشتیم.