ارتقای رتبه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در شبکه آزمایشگاهی

ارتقای رتبه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در شبکه آزمایشگاهی

به گزارش اقتصاد کشور به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت و به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «علیرضا شهیدی» معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، ضمن بیان مطلب فوق گفت: سال ۹۷ اعلام شد رتبه این سازمان در شبکه آزمایشگاهی ۱۴۰ بوده، ولی امسال این رتبه به ۱۷ ارتقاء یافته است و در صورت دریافت ایزو، این رتبه به کمتر از ۱۰ خواهد رسید.

وی امیدواری کرد به‌زودی آزمایشگاه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در رده آزمایشگاه‌های مرجع حوزه معدنی شناخته شود، افزود: در کنار خدمات آزمایشگاهی فعالیت‌های دیگری در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اجرایی شده که از آن جمله می‌توان به خرید هلی‌کوپتر دوم برای نقشه‌برداری هوایی اشاره کرد تا از طریق آن بتوان در منطقه عملیاتی برداشت‌های لازم را انجام داد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به طراحی فضاهای آزمایشگاهی و اتمام مراحل به‌روزرسانی تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی در این سازمان، یادآور شد: بازسازی آزمایشگاه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور شامل تعویض تجهیزات قدیمی و نامناسب با تجهیزات پیشرفته و مدرن، تغییراتی در طراحی و ساختمان آزمایشگاه، ساخت و بازسازی فضاهای جدید می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: این بازسازی‌ها باعث بهبود شرایط کارکرد و افزایش کارایی در بخش‌های مختلف آزمایشگاه‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور شده و به عنوان یک قدم مهم در جهت توسعه صنعت آنالیز مواد معدنی و زمین‌شناسی در کشور محسوب می‌شود.

شهیدی، با بیان اینکه بازسازی این آزمایشگاه‌ها حدود ۳ تا ۴ سال طول کشیده، اظهار کرد: در این مدت با‌توجه به آنکه محققان محیط مناسبی برای کار نداشتند، آمارهای خروجی حوزه آزمایشگاهی این محققان نسبت به گذشته نه تنها افتی در عملکرد نداشته‌ است، بلکه شاهد بودیم که در برخی از آزمایشگاه‌ها جهش خوبی داشته‌اند.

وی ادامه داد: این امر نشان می‌دهد که مدیران و محققان آزمایشگاه‌ها نسبت به کارشان علاقه‌مند هستند و من از همه آنها تشکر می‌کنم و امیدوارم با نوع خدماتی که ارائه می‌دهند، بتوانیم پیشرفت‌های بیشتری را رقم بزنیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تصریح کرد: در گذشته شاهد بودیم که برخی‌ها ادعا می‌کردند سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور دچار رکود شده و فعالیت آنها قابل توجه نیست، ولی در دو سال اخیر خبرهای خوبی می‌رسد و اعلام می‌شود این سازمان دچار تحولات بزرگی شده است.

طرح تحول زمین‌شناسی اقدامی ارزشمند برای افزایش داده‌های علوم زمین است

وی از طرح تحول زمین‌شناسی به‌عنوان یکی از اقدامات شایسته این سازمان برای افزایش داده‌های علوم زمین کشور یاد کرد و یادآور شد: این طرح با پیشنهاد سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه اجرایی شد و پروژه‌های تحولی این سازمان از مهرماه سال ۱۴۰۰ در خراسان‌جنوبی، آغاز و طی آن بیش از ۲۰۰ هزار نمونه حاصل از عملیات اکتشافی و زمین‌شناسی برداشت شد که به تدقیق آنالیز نمونه‌های معدنی نیاز داشت.

شهیدی در ادامه خاطرنشان کرد: با ادامه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان‌های مختلف، افزایش راندمان کاری در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد معدنی احساس شده بود که بر همین اساس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور پس از ۶۰ سال به بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های آزمایشگاه‌های خود اقدام کرد.

وی با بیان این‌که در زمینه خرید تجهیزات چالش‌هایی داشتیم، تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها ما باید تجهیزات جدید در اختیار داشته باشیم، ولی اعمال تحریم‌ها و رقابت‌های منفی، موجب شد تا نتوانیم تجهیزات جدیدی را تهیه کنیم، ولی به‌زودی به سمت خرید این تجهیزات خواهیم رفت.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به ارتقای توانمندی‌های این سازمان، گفت: یکی دیگر از چالش‌های این سازمان تامین نیروی انسانی است که بر همین اساس ما مجوز استخدام ۴۰۰ نفر را دریافت و اخیرا نیز توانستیم مجوز استخدام ۲۰ نخبه جدید را در سازمان استخدام اخذ کنیم تا در کنار محققان، پروژه‌های علمی در حوزه‌های مرتبط را اجرایی کنند و نفس جدیدی را به سازمان تزریق خواهد کنند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadekeshvar.ir/?p=14661

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: