به گزارش اقتصاد کشور به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مسعود نصرتی در تشریح تولید سوخت حاصل از زباله خشک یا RDF، اظهار داشت: از مجموع ۵۵هزار تن زباله در کشور، ۱۵ درصد آن، یعنی ۹۷۰۰ تن زباله خشک است.
وی افزود: شرایطی که مهیا شده این است که با همراهی و همکاری کارخانههای سیمان و تحویل گرفتن ۹۷۰۰ تن زباله خشک، قادر خواهیم بود بخشی از انرژی گاز که تحویل ۸۸ کارخانه سیمان شده است از طریق این زباله خشک تامین و حدود۵۰ درصد در گاز مصرفی کارخانههای سیمان، صرفهجویی کنیم.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت:این موضوع هم نگاه محیط زیستی و هم نگاه اقتصادی برای ما دارد. شهرداریهایی که کارخانهها را برای انجام این کار تشویق میکنند، میتوانند قیر VB از پالایشگاهها بخرند.
وی افزود: شبکه معابر فرسوده و خاکی شهرداریها با این تامین مالی که از RDF به وجود میآید، ارتقا پیدا خواهد کرد و شرایط خوبی را برای حوزه حمل و نقل عمومی و شهروندان به وجود میآورد.
وی افزود: همچنین مکاتبهای در این خصوص با رئیس جمهور انجام شد که وی نیز رسماً موافقت خود را به وزارت کشور اعلام کرد. این موضوع در کارگروه بهینه سازی مصرف انرژی مطرح و در نهایت تبدیل به مصوبهای شد که تفاهمنامههای تبدیل زباله خشک به سوخت کارخانههای سیمان بر اساس آن صورت گرفت و به امضای استانداران رسید.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور همچنین با اشاره به اینکه از ۲۲ پروژه در ۲۲ استان تفاهمنامههای ۱۸ استان امضا شده است، از تفاهمنامه تحویل زباله خشک کرمانشاه به عنوان نخستین تفاهمنامهای که مبادله شد نام برد و گفت: طی این تفاهمنامه در شهرداری کرمانشاه تا اردیبهشت ۱۴۰۴، استفاده آزمایشی از سوخت جامد یا RDF برای اولین بار در صنعت سیمان به نحو کامل اجرایی میشود.