طرح‌های پتروشیمی دنا و سیراف انرژی در ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند

طرح‌های پتروشیمی دنا و سیراف انرژی در ۲ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند

به گزارش اقتصاد کشور به نقل از  شانا به نقل از هلدینگ انرژی‌سپهر، علی یاری در مجمع عمومی عادی سالانه هلدینگ انرژی سپهر که روز شنبه (۱۸ آذرماه) برگزار شد با ارائه گزارش سال مالی اظهار کرد: تولید حدود ۷۹۶ هزار تن محصول متانول به‌عنوان بالاترین مقدار ثبت‌شده در شرکت پتروشیمی سبلان و ارزآوری نزدیک به ۱۷۵ میلیون دلاری برای کشور یکی از مهم‌ترین اقدام‌های در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲ بود و هم‌اکنون نیز مقدار تولید در این مجتمع بیش از ۱۰۰ درصد ظرفیت است.

وی بهره‌برداری از دو پتروشیمی در دو سال آینده را هدف اصلی هلدینگ انرژی‌سپهر اعلام کرد و افزود: همزمان با پیگیری افزایش تولید سبلان، پیشرفت دو طرح دنا و سیراف انرژی نیز با جدیت دنبال شد، اما با توجه به تحقق نیافتن بودجه پیش‌بینی‌شده از محل فروش متانول سبلان، تا حدودی تأمین مالی مورد انتظار محقق نشد. با این همه اکنون طرح دنا تنها ۱۹ درصد تا تکمیل فاصله دارد و امیدواریم با حمایت بیشتر سهامداران در پایان سال آینده به بهره‌برداری برسد، همچنین طرح سیراف انرژی نیز با ۵۹ درصد پیشرفت فیزیکی سال ۱۴۰۴ تکمیل می‌شود و ظرفیت اسمی تولید سالانه متانول در سه شرکت انرژی‌سپهر به حدود ۵ میلیون تن می‌رسد.

مدیرعامل هلدینگ انرژی‌سپهر در ادامه با اشاره به حل مشکلات سنواتی این هلدینگ گفت: متأسفانه در دوره‌های گذشته به دلایلی همچون پیچیدگی پرونده‌های حقوقی – سنواتی، عزمی برای پیگیری و حل مسائل وجود نداشت، اما خوشبختانه در این سال مالی چند پرونده اصلی حل و بسیاری از مشکلات برطرف شد.

یاری درباره تأمین مالی در هلدینگ انرژی‌سپهر و شرکت‌های تابع گفت: یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های هلدینگ، تأمین مالی است که در این باره دستاوردهای مثبتی کسب شد. اخذ وام هزار میلیارد ریالی از بانک اقتصاد نوین، انجام مقدمات صدور ۱۵ هزار میلیارد ریال اوراق خاص شرکت سیراف انرژی از بانک رفاه، دریافت ۱۵ میلیون یورو از محل فاینانس شرکت پتروشیمی سیراف انرژی از بانک مرکزی، وصول مبلغ ۲۴۱ میلیارد ریال در سال مورد گزارش از محل بازیافت اعتبار ارزش افزوده در شرکت سیراف انرژی و پیگیری اخذ مصوبه از شبکه بانکی کشور در مجموع به مبلغ ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی در قالب تسهیلات ریالی و اعتبارات اسنادی در طرح دنا، پیگیری اخذ گواهی مسدودی ارزی درباره تسهیلات ۲۰ میلیون یورویی بانک EIH با عاملیت بانک پارسیان در طرح دنا، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با بانک‌های شهر و رفاه کارگران، اخذ موافقت صندوق توسعه ملی با تمدید یک ساله اعتبار اسنادی تا پایان سال ۱۴۰۲ و کسب موافقت اولیه برای تمدید تا پایان سال ۱۴۰۳ در شرکت سیراف انرژی از اقدام‌های انجام‌شده در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲ است.

وی در ادامه حمایت از تولید ملی را یک اصل اساسی در مجموعه عنوان و اظهار کرد: همان‌طور که در گذشته به‌عنوان نخستین هلدینگ در سفارش‌گذاری کاتالیست بومی قلمداد می‌شدیم، سال گذشته نیز این رویه ادامه یافت و نخستین راکتور فوق‌سنگین ۲۴۰ تنی تولید گاز سنتز ساخت ایران در پتروشیمی دنا نصب شد، همچنین ساخت، تحویل و نصب تجهیز (ATR) و مبدل ۲۰۲۱-۳، ساختِ تجهیز مبدل ۲۰۲۰-۱&2 برای طرح‌های دنا و سیراف انرژی از سوی شرکت ماشین‌سازی اراک در این سال انجام شد. ساخت و نصب تاورهای ۵۰۰۴ و ۵۰۰۲ در طرح متانول سیراف انرژی نیز از سوی شرکت ماشین‌سازی انجام شد تا این هدف‌گذاری در هلدینگ عملیاتی شود.

مدیرعامل هلدینگ انرژی‌سپهر افزود: فروش با پرمیوم‌هایی بالاتر از بسیاری از عرضه‌کنندگان ایرانی متانول در شرکت سیتکو به‌عنوان بازوی تجاری هلدینگ، همچنین عدم پرداخت هرگونه دموراژ از سوی این شرکت با مدیریت رزرو و اجاره کشتی با وجود محدودیت در تولید و انبارش از دیگر اقدام‌های مثبت انجام‌شده است.

یاری با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در زمینه ورود به حوزه پایین‌دست پتروشیمی نیز گفت: انجام مطالعات امکان‌سنجی مقدماتی در تکمیل زنجیره­ ارزش محصول متانول به اسید استیک در شرکت شیمیایی لاوان و پیگیری همزمان دو گزینه اخذ مصوبه تخصیص گاز برای طرح اوره و آمونیاک یا احداث یک پالایشگاه کوچک در شرکت پتروشیمی گناوه دشتستان به جد در دستور کار است تا ضمن ارزآوری بیشتر برای کشور، متانول تولیدی در سبلان را به محصولی با ارزش بالاتر تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: همگام با شرکت‌های پروژه‌محور و بهره‌بردار در هلدینگ انرژی سپهر،‌ شرکت قطب پتروشیمی سپهر لاوان با هدف توسعه خدمات غیرصنعتی در سال گذشته اقدام به افزایش ظرفیت خدمات، همچنین راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب به‌منظور حفاظت از محیط زیست منطقه کرده است.

هیدروتست مخازن صادراتی در پتروشیمی سیراف انرژی، اخذ سند مالکیت از سوی شرکت سیراف انرژی پس از رفع اختلاف با امور آب استان بوشهر، توسعه نقش حاکمیتی – نظارتی هلدینگ در همه ارکان شرکت‌ها از جمله حوزه‌های برنامه‌ریزی، مالی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات و انجام تشریفات قانونی و ثبت نهایی افزایش سرمایه هلدینگ از دیگر محورهای گزارش مدیرعامل انرژی سپهر در این مجمع بود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadekeshvar.ir/?p=16338

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: