سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری در نخستین نشست خبری خود به مناسبت یکصدمین سال تاسیس صندوق بازنشستگی کشوری گفت: یک قرن از خدمات این صندوق برای فرهیختگان گذشته و این صندوق از بدو تاسیس تاکنون تغییرات ساختاری قابل توجهی داشته است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، “نعمت الله ترکی” در این نشست خبری که با حضور خبرنگاران و تعدادی از معاونین و مدیران صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد، افزود: این صندوق یک صندوق ۱۰۰درصد دولتی است و هدف اصلی آن ایجاد رضایتمندیِ حداکثری در میان بازنشستگان و ذینفعان است.
وی با بیان اینکه «در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفر بازنشسته و وظیفه بگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند»، گفت: بیش از ۸۷۰هزار نفر نیز به عنوان شاغل از دستگاه های مختلف اجرایی کسورپرداز صندوق هستند.
احیای مجدد موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا
ترکی با تاکید بر اینکه اگر موسسه یا سازمانی هدف و چشم انداز نداشته باشد، برنامه ریزی خوبی هم نخواهد داشت، افزود: باید به صورت دقیق، کارا و درست برای جامعه هدف برنامه ریزی کنیم و شفاف آن را اعلام کنیم، چراکه صندوق بازنشستگی کشوری به این فرهیختگان تعلق دارد و نخستین هدف ما حفظ کرامت انسانی بازنشستگان و ترویج این مهم در جامعه است.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری ارتقا و توسعه خدمات رفاهی در شأن بازنشستگان را هدف دوم صندوق برشمرد و گفت: خدماتی از قبل در صندوق ارائه شده بود، اما جامعه بازنشستگان باید خدمات بیشتر و بهتر و در شان خود دریافت کند.
وی افزود: در این زمینه به بخش های مختلف اعلام شده تا برنامه هایی در شان بازنشستگان تدوین و برای اجرا پیشنهاد کنند که از جمله آن بحث طرح های رفاهی و فرهنگی و ایجاد مراکزی در استان های کشور است که بتواند به این عزیزان خدمات مختلف و مورد نیاز ارائه کند.
او با بیان اینکه «باید صندوقی ایجاد کنیم که خودکفا و پایدار باشد و در خدمت رسانی رویکرد علمی داشته باشد»، افزود: موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا به عنوان نهاد پژوهشی صندوق بازنشستگی کشوری که مدتی است فعالیت ندارد، بر اساس همین چشم انداز با بهره مندی از دانش پژوهشگران و استفاده از آخرین دستاوردهای علمی دنیا دوباره احیا و فعال می شود.
تامین ۷۰درصد منابع مالی از محل ماده ۱۰۰؛ معادله باید معکوس شود
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به فلسفه ایجاد صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: این صندوق می بایست تامین کننده منابع و خدمات به بازنشستگان و ذینفعان خود باشد، اما در سال های گذشته عوامل متعددی سبب شده که منابع کمتری به دست آید یا اعداد و ارقام پیش بینی شده محقق نشود.
او با تاکید بر اینکه برنامه ریزی علمی برای اموال و دارایی های کارآمد، ساماندهی اموال و به روز رسانی داده ها و مهم تر از آن مولدسازی اموال از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: سرمایه گذاری در فعالیت های اقتصادی و سودآور نکته مهم دیگری است که در راهبردهای مدیریت جدید صندوق بازنشستگی به آن توجه شده تا محل تامین منابع مالی مود نیاز ما به صورت مشخص و شفاف مشخص شود.
ترکی گفت: بر همین اساس دولت ها در دوره های مختلف بر اساس ماده ۱۰۰قانون متعهد شده اند هرگاه صندوق از عهده پرداخت حقوق بازنشستگان برنیاید، دولت منابع مورد نیاز را تامین کند.
او ادامه داد: اکنون حدود ۷۰درصد از منابع پرداختی صندوق از محل همین ماده ۱۰۰ و دولت تامین می شود اما این روند نباید ادامه یابد و بنابراین در تلاشیم تا این معادله معکوس شود.
پیشنهاد اصلاح تعدد صندوق ها در برنامه هفتم
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری با بیان این که این نوع صندوق داری فقط مختص کشور ما نیست، افزود: مشکلات ساختاری که در کشور ما وجود دارد، در کشورهای دیگر هم بوده یا هنوز وجود دارد. ما سایر کشورها برای این مشکلات برنامه ریزی کرده و برخی صندوق های بزرگ از آن عبور کرده اند. بنابراین در چنین کشورهایی عمدتا دو یا سه صندوق بازنشستگی نقش محوری ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه «با تعدد و تنوع صندوق های بازنشستگی در کشور مواجهیم» اظهارداشت: اکنون ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشورمان فعالیت می کنند که هرکدام تابع قوانین و مقررات خاص خود هستند و خدمات مختلف و متفاوتی نیز به مشترکین خود ارائه می دهند؛ ما در برنامه هفتم پیشنهاداتی کرده ایم تا این مشکل را اصلاح کنیم.
ترکی با اشاره به اینکه «بخشی از منابع صندوق از محل کسورات شاغلین تامین میشود» گفت: در اوایل تاسیس صندوق بازنشستگی نسبت شاغل به بازنشسته هفت به یک بود، اما اکنون این معادله برعکس شده و ضریب پشتیبانی در صندوق به کمتر از یک رسیده است.
پیشنهاد بالا بردن میانگین سن بازنشستگی
وی افزود: میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۵۲ سال است که فاصله زیادی با سن امید به زندگی در کشور دارد؛ پیشنهاد ما در برنامه هفتم توسعه، افزایش سن بازنشستگی به ۶۰ سال است.
ترکی با اشاره به تعهدات دومین صندوق بازنشستگی کشور نسبت به مشترکان و ذینفعان خود گفت: نخستین تعهد ما، پرداخت حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران است. حقوق ها باید به موقع پرداخت شود تا بازنشستگان عزیز دغدغه و نگرانی نداشته باشند. همچنین در خصوص کسورات نیز باید نظم و روند مشخصی در پرداخت ها ایجاد شود.
او با بیان اینکه «صندوق بازنشستگی کشوری ماهانه ۱۷ هزار میلیارد تومان برای حقوق بازنشستگان عزیز پرداخت میکند» اظهار داشت: یکی از تعهدات ما همسان سازی حقوق است که در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده اما دغدغه بازنشستگان این است که همسان سازی در سنوات بودجهای نیامده و باید به عنوان قانون دائمی دنبال شود که خواسته به حقی است و ما آن را در قالب برنامه هفتم توسعه پیشنهاد دادهایم.
پرداخت معوقات و کسورات
ترکی در ادامه سخنان خود با اشاره به تاخیر در پرداخت معوقات و کسورات بازنشستگان گفت: ما معوقات حوزه بهداشت و درمان را در همین مدت کوتاه احصاء و ۳۷۰۰ میلیارد تومان بابت معوقات درمان به علاوه کسور مهر و آبان ماه بازنشستگان و سایر اسناد ارائه شده پرداخت کردهایم.
وی ادامه داد: معوقاتی باقی مانده که تسویه آن نیز در دستور کار است و امیدواریم به زودی انجام شود.
سیاست ایجاد پرتفوی بهینه در بورس
ترکی در ادامه به بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری این صندوق در بورس اشاره کرد و افزود: طراحی ساختار و استقرار نظامهای اداری متناسب با فعالیت صندوق باید انجام شود. ساماندهی و حفاظت از املاک متعلق به صندوق را نیز دنبال میکنیم. در سنوات گذشته پروندههایی از تخلفات و املاک متصرفه داشتیم که برخی حل شده و برخی دیگر نیز اکنون در جریان است و پیگیریم تا حدود ۴هزار پروندهای که در حوزه قضایی است به سرانجام برسد.
وی تصریح کرد: در این خصوص رایزنی هایی شده و قرار است تا یک یا دو شعبه قضایی به صورت ویژه این پرونده ها را رسیدگی کنند.
پرداخت نوبت چهارم وام ضروری ۱۵میلیون تومانی
وی در پایان سخنانش با اعلام خبری خوش برای بازنشستگان کشوری گفت: امروز نوبت چهارم وام ضروری بازنشستگان کشوری به مبلغ ۱۵میلیون تومان به حساب ۳۱ هزار و ۷۳۷ نفر از متقاضیان واجد شرایط واریز می شود