پیش‌بینی تورم ۴۰ درصدی مسکن؛ سرمایه‌گذاران به دنبال حفظ ارزش پول هستند، نه رونق بازار

 

به گزارش اقتصاد کشور، یک پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی معتقد است انتظارات تورمی می‌تواند تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن را افزایش دهد، اما این موضوع الزاماً به معنای رونق معاملات یا کاهش قیمت‌ها نیست. به گفته او، رشد هزینه‌های ساخت و افزایش قیمت مصالح ساختمانی می‌تواند قیمت مسکن را بالا ببرد، اما ضعف قدرت خرید متقاضیان مانع از شکل‌گیری رونق واقعی در این بازار خواهد شد.

هوشنگ فروغمند اعرابی، پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی، در گفت‌وگویی درباره چشم‌انداز بازار مسکن اظهار کرد: انتظارات تورمی می‌تواند تقاضای سرمایه‌ای ایجاد کند، اما این تقاضا به معنای شکل‌گیری رونق فراگیر در بازار مسکن نخواهد بود. در شرایط تورمی، هدف اصلی سرمایه‌گذاران بیشتر حفظ ارزش دارایی و حفظ ارزش ریالی سرمایه است؛ بنابراین، تقاضای سرمایه‌ای بالقوه شکل می‌گیرد، اما این تقاضا محدود خواهد بود.

افزایش هزینه ساخت، قیمت مسکن را بالا می‌برد

وی ادامه داد: از سوی دیگر، اگر هزینه‌های ساخت‌وساز افزایش پیدا کند و در نتیجه مصالح ساختمانی گران‌تر شود، قیمت مسکن نیز افزایش خواهد یافت؛ اما از آنجا که قدرت خرید متقاضیان افزایش نیافته است، این رشد قیمت به رونق معاملات منجر نمی‌شود. بنابراین، چنین افزایش قیمتی، افزایش مطلوبی برای بازار نخواهد بود و باید منتظر ماند تا شرایط برای بهبود واقعی بازار فراهم شود.

رونق بازار مسکن از معاملات آغاز می‌شود

فروغمند در پاسخ به این پرسش که در صورت ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی، رونق بازار مسکن ابتدا در کدام بخش نمایان خواهد شد، گفت: نخستین نشانه رونق معمولاً در بخش معاملات ظاهر می‌شود؛ زیرا با مشخص شدن تکلیف شرایط، ابتدا بازار خرید و فروش فعال‌تر خواهد شد.

وی افزود: رونق ساخت‌وساز با فاصله زمانی نسبت به معاملات اتفاق می‌افتد؛ چراکه آغاز پروژه‌های ساختمانی نیازمند تصمیم‌گیری درباره سرمایه‌گذاری، دریافت پروانه ساختمانی، خرید زمین یا ملک کلنگی، برآورد هزینه مصالح و اطمینان از امکان فروش در آینده است. به همین دلیل، ساخت‌وساز نسبت به رونق معاملات با تأخیر همراه خواهد بود.

رونق معاملات به معنای کاهش قیمت نیست

این پژوهشگر حوزه معماری و شهرسازی تأکید کرد: بسیاری از سازندگان پیش از آغاز پروژه‌های جدید، واحدهای آماده خود را به فروش می‌رسانند و سپس وارد مرحله جدید ساخت‌وساز می‌شوند.

وی گفت: نکته مهم دیگر آن است که رونق بازار مسکن الزاماً به معنای کاهش قیمت‌ها نیست، بلکه به معنای افزایش تعداد معاملات، رشد نقدشوندگی بازار و خروج از رکود معاملاتی است. حتی در دوره رونق نیز ممکن است قیمت مسکن افزایش پیدا کند.

لزوم برنامه‌ریزی دولت برای دوران رونق

فروغمند در پایان خاطرنشان کرد: با خروج بازار از فضای ابهام، دولت باید سیاست‌های لازم را از پیش طراحی کرده باشد. ساماندهی بازار اجاره، تکمیل سامانه‌های مرتبط، توسعه فناوری‌های حوزه املاک (پراپ‌تک) و برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار از جمله اقداماتی است که باید پیش از رونق بازار در دستور کار قرار گیرد.

نظر شما درباره آینده بازار مسکن چیست؟ دیدگاه‌های خود را با اقتصاد کشور در میان بگذارید.

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 14 =

پربازدیدترین ها