ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی البرز از ۲۰۰ مگاوات عبور کرد؛ نیاز برق استان به ۱۹۸۰ مگاوات رسید

به نقل از اقتصاد کشور مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز از عبور ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی استان از ۲۰۰ مگاوات خبر داد و گفت نیاز مصرف برق البرز به حدود یک هزار و ۹۸۰ مگاوات رسیده است. به گفته او، توسعه تولید برق باید همزمان با مدیریت مصرف و کنترل بار شبکه دنبال شود.

نیاز ۱۹۸۰ مگاواتی البرز به برق

مسعود خواجه‌وند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، در نشست تخصصی «مدیریت مصرف انرژی» که در استانداری البرز برگزار شد، اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان به حدود یک میلیون و ۵۸۶ هزار مشترک خدمت‌رسانی می‌کند و بیش از ۲۱ هزار کیلومتر شبکه برق در سطح استان فعال است.

وی افزود: میزان نیاز مصرف برق استان البرز حدود یک هزار و ۹۸۰ مگاوات است و تأمین پایدار این میزان مصرف، نیازمند مدیریت همزمان بخش تولید و مصرف خواهد بود.

ظرفیت خورشیدی البرز به بیش از ۲۰۰ مگاوات رسید

خواجه‌وند با اشاره به ظرفیت‌های تولید برق کشور گفت بخش عمده ظرفیت تولید برق ایران در اختیار نیروگاه‌های حرارتی است و نیروگاه‌های برق‌آبی، اتمی و تجدیدپذیر نیز در تأمین برق نقش دارند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز با اشاره به روند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد: ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور طی دو سال گذشته رشد قابل توجهی داشته و از مرز ۶ هزار مگاوات عبور کرده است. در استان البرز نیز ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی به بیش از ۲۰۰ مگاوات رسیده است.

مدیریت مصرف در کنار توسعه نیروگاه‌ها

با وجود افزایش ظرفیت تولید برق، به گفته خواجه‌وند، در زمان اوج بار همچنان بخشی از نیاز مصرف استان از ظرفیت قابل تأمین شبکه بیشتر است. از این رو، مدیریت مصرف باید همزمان با توسعه ظرفیت تولید دنبال شود.

وی تأکید کرد: نمی‌توان برای پاسخگویی به رشد مصرف برق تنها به ساخت نیروگاه‌های جدید متکی بود و مدیریت سمت تقاضا باید به شکل جدی در دستور کار قرار گیرد.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز، افزایش مصرف در بخش سرمایشی فشار قابل توجهی به شبکه وارد می‌کند و استفاده از تجهیزات غیراستاندارد نیز می‌تواند این فشار را افزایش دهد.

تفاوت مصرف کولرهای آبی و گازی

خواجه‌وند با اشاره به تفاوت مصرف تجهیزات سرمایشی اظهار کرد: کولرهای آبی در دور تند حدود هفت دهم کیلووات مصرف دارند، اما مصرف برخی کولرهای گازی می‌تواند چندین برابر باشد.

وی بر ضرورت رعایت الگوی مصرف در دستگاه‌های اجرایی استان تأکید کرد و افزود: انتظار می‌رود دستگاه‌های اداری موضوع مدیریت مصرف انرژی را جدی‌تر دنبال کنند و به‌ویژه در حوزه استفاده از تجهیزات سرمایشی، استانداردهای مصرف را رعایت کنند.

خواجه‌وند در پایان خاطرنشان کرد: اصلاح رفتار مصرفی و استفاده صحیح از تجهیزات می‌تواند نقش مؤثری در کاهش بار شبکه، مدیریت ناترازی و تأمین پایدار برق برای مشترکان داشته باشد.

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحولات صنعت برق و انرژی‌های تجدیدپذیر، به اقتصاد کشور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − نه =

پربازدیدترین ها