معاونت علمی آماده دریافت ایده‌های متخصصان بازگشته به کشور؛ تمرکز بر تبدیل دانش به ارزش اقتصادی

به نقل از اقتصاد کشور معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری اعلام کرده است که آماده دریافت تجربه‌ها و ایده‌های متخصصان ایرانی بازگشته به کشور است و در صورت وجود ظرفیت‌های اجرایی، قانونی و اقتصادی، برای عملیاتی شدن این طرح‌ها همکاری خواهد کرد.

سیدمحمدجواد صدری‌مهر، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، در نشست معرفی ظرفیت‌های این معاونت به متخصصان ایرانی بازگشته به کشور، بر ضرورت توجه به روندهای آینده، نیازهای بازار و مشاغل دانش‌محور در سیاست‌گذاری حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرد.

تلاش برای تبدیل ظرفیت‌های علمی به ارزش اقتصادی

صدری‌مهر با اشاره به نقش معاونت علمی به‌عنوان تسهیل‌گر و حامی بخش خصوصی، گفت این معاونت تلاش می‌کند ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور را به محصولات، خدمات و فعالیت‌های اقتصادی تبدیل کند و در این مسیر، تجربه متخصصان و فناوران را در کنار ظرفیت‌های سیاستی و اجرایی دولت قرار دهد.

به گفته او، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری از زیرساخت‌های مهم زیست‌بوم فناوری کشور هستند، اما در بسیاری از موارد، مسئله اصلی کمبود زیرساخت نیست؛ بلکه ضعف ارتباط میان اجزای این زیست‌بوم مانع تبدیل ظرفیت‌های موجود به خروجی اقتصادی و صنعتی متناسب با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده شده است.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، استفاده از ابزارهایی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه را یکی از مسیرهای تقویت ارتباط صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست. بر این اساس، منابع شرکت‌های صنعتی می‌تواند به سمت فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه هدایت شود تا زنجیره‌ای از تحقیق و توسعه، تولید فناوری، صنعتی‌سازی و ایجاد ارزش اقتصادی شکل بگیرد.

صدری‌مهر همچنین تأکید کرد که تحقق اقتصاد دانش‌بنیان زمانی معنا پیدا می‌کند که فعالیت‌های علمی و فناورانه به ایجاد ارزش اقتصادی، اشتغال و شکل‌گیری زنجیره‌های جدید تولید و خدمات منجر شود.

متخصصان بازگشته در مسیر توسعه فناوری

در این نشست، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی اعلام کرد که تجربه و ایده‌های متخصصان بازگشته به کشور می‌تواند در مسیر توسعه فناوری مورد استفاده قرار گیرد و معاونت علمی برای بررسی و عملیاتی شدن طرح‌های دارای ظرفیت، آماده همکاری است.

برنامه «کانکت» نیز یکی از محورهای این نشست بود. سیدعلی حسینی، مدیر دفتر سرمایه انسانی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، این برنامه را بستری برای شبکه‌سازی میان متخصصان ایرانی خارج از کشور و زیست‌بوم علمی، فناوری و صنعتی داخل کشور معرفی کرد. این برنامه در سال‌های گذشته با هدف ایجاد ارتباط میان متخصصان، پژوهشگران و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با مراکز علمی و فناورانه داخل کشور فعالیت کرده است.

بر اساس توضیحات ارائه‌شده، اعضای این شبکه در کشورهای مختلف حضور دارند و در حوزه‌هایی از علوم انسانی و طراحی گرفته تا هوش مصنوعی، کوانتوم و محیط زیست فعالیت کرده‌اند. بخشی از این متخصصان در دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناور و صنعتی مشغول هستند و برخی نیز سابقه راه‌اندازی و مدیریت کسب‌وکار دارند.

این ظرفیت می‌تواند برای تعریف پروژه‌های مشترک با دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، صنایع و دیگر مجموعه‌های داخلی مورد استفاده قرار گیرد. تجربه‌های پیشین برنامه کانکت نیز بر ایجاد همکاری میان متخصصان ایرانی خارج از کشور و مجموعه‌های علمی و صنعتی داخل کشور متمرکز بوده است.

منتورینگ و انتقال تجربه متخصصان بین‌المللی

در بخش دیگری از نشست، سالار حقیقت‌افشار، عضو هیئت علمی دانشگاه در سوئد، بر استفاده از متخصصان ایرانی دارای تجربه بین‌المللی به‌عنوان منتور، داور و مشاور تیم‌های فناور تأکید کرد. این متخصصان می‌توانند تجربه‌های دانشگاهی و صنعتی خود را در اختیار نسل جوان فعال در زیست‌بوم فناوری کشور قرار دهند.

در پایان این نشست نیز ظرفیت‌های ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، کوانتوم و علوم شناختی معرفی شد و متخصصان حاضر درباره سوابق، تجربه‌ها و زمینه‌های همکاری خود با معاونت علمی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و صنایع گفت‌وگو کردند.

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحولات حوزه فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه انسانی، به اقتصاد کشور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =

پربازدیدترین ها