به گزارش اقتصاد کشور به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، صبح روز پنجشنبه ( ۲۲ دیماه) تفاهم نامه همکاری مشارکتی با هدف استفاده صندوق بازنشستگی از معادن آهن، مس و طلا برای تکمیل زنجیره ارزش در تولید فولاد به امضای سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه ایران رسید.
«نعمت الله ترکی» در جلسه امضای این تفاهم نامه اظهارکرد: براساس این تفاهم نامه مقرر شده است تا در قالب همکاری مشارکتی، اهداف حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی مبنی بر تولید و تامین مواد اولیه به منظور تکمیل زنجیره ارزش تولید فولاد و با استفاده از ظرفیت معادن کشور در حوزه های آهن، مس و طلا به صورت مرحله به مرحله محقق شود.
وی با بیان اینکه «صنعت فولاد در ایران پیشرفتهای قابل توجهی داشته و اکنون از نظر تولید فولاد در جایگاه هفتم جهان قرار داریم»، گفت: در صندوق بازنشستگی اقدامات خوبی انجام شده، اما نقص در زنجیره تولید فولاد همواره یکی از مشکلات و موانع سودآوری مناسب برای ما بوده است.
ترکی افزود: در حوزه تولید فولاد با وجود شرکتهای فولادی بزرگ و ارزشمند؛ نبود منابع تامین مواد اولیه یا همان معادن، مشکلات فراوانی را در ایجاد ارزش افزوده تولید فولاد ایجاد کرده بود که با این تفاهمنامه موانع موجود در مسیر دستیابی و دسترسی حوزه اقتصادی صندوق به معادن آهن و مس برداشته خواهد شد.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه صندوق بازنشستگی دو حوزه اجتماعی و اقتصادی را مدیریت می کند، تصریح کرد: در بخش اجتماعی و با حضور بیش از یک میلیون و ۶۵۰هزار بازنشسته عزیز، علاوه بر پرداخت مستمری، خدماتی متنوعی از جمله درمان، خدمات رفاهی، فرهنگی و گردشگری به بازنشستگان ارائه می شود که منابع مورد نیاز آن باید از طریق فعالیتهای بخش دوم یا همان حوزه اقتصادی، تامین شود.
ترکی ادامه داد: به همین منظور پنج هلدینگ ایجاد شده و مشغول به فعالیت هستند که در این میان حوزههای صنعتی و انرژی از اهمیت بهسزایی برای ما برخوردار است؛ همچنین حوزهها صنعت معدن و فولاد دارای جایگاه خاصی هستند زیرا امکان خلق ثروت و افزایش سودآوری بالایی در آنها وجود دارد.
وی با بیان اینکه «شرایط تولید فولاد در کشور و رونق آن به گونه ای است که صندوق بازنشستگی کشوری باید برنامهریزی جامع و دقیقی را برای نقش آفرینی بیشتر حوزه اقتصادی خود در این صنعت انجام دهد» گفت: درحال حاضر نبود حلقه تامین مواد اولیه و معادن سبب شده تا زنجیره تولید فولاد ناقص بماند و آن طور که شایسته است نتوانیم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: این تفاهمنامه گام بزرگی برای خدماترسانی هرچه بیشتر به بازنشستگان عزیز است و ایجاد ظرفیتهایی برای بهبود سودآوری و افزایش ارزش افزوده در تولید فولاد محسوب میشود که تا کنون مغفول مانده است.
در این نشست مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه ایران نیز اظهار کرد: شرکت تماس به عنوان شرکت مجری این تفاهمنامه در اصل شرکت سهامی خاص است که در حوزه اکتشاف و استخراج مواد معدنی به صورت مشارکتی با صندوق بازنشستگی کشوری همکاری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: این همکاری گامی به منظور کمک به افزایش سودآوری و تامین منابع بیشتر در حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری است و امیدواریم در سایه این همکاری در آینده بتوان به بهبود زندگی بازنشستگان کمک کرد.
در این نشست، تفاهمنامه همکاری مشارکتی بین سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه ایران به منظور استفاده صندوق بازنشستگی از ظرفیت معادن آهن، مس و طلا برای تکمیل زنجیره ارزش تولید فولاد به امضای طرفین رسید.