نسخه جدید برای رونق بازار مسکن؛ زمین رایگان و معافیت مالیاتی برای ساخت واحدهای اجاره‌ای

به نقل از اقتصاد کشور رئیس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران با اشاره به رکود بازار مسکن، بر ضرورت ایجاد مشوق‌های جدید برای توسعه اجاره‌داری حرفه‌ای تاکید کرد. به گفته رهبر، واگذاری زمین رایگان و ارائه معافیت‌های مالیاتی می‌تواند سرمایه‌گذاران را به ساخت واحدهای مسکونی با هدف عرضه در بازار اجاره ترغیب کند.

اجاره‌داری در ایران هنوز حرفه‌ای نشده است

رهبر افزود: اگر فردی سرمایه اضافی داشته باشد، ممکن است یک یا دو واحد را به صورت اجاره‌ای نگه دارد. برای مثال، برخی افراد برای نسل آینده خود، به‌ویژه فرزندانشان، یک یا دو واحد خریداری می‌کنند و تا زمانی که فرزندانشان به سن ازدواج برسند، این واحدها را برای چند سال اجاره می‌دهند.

رئیس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران عنوان کرد: این موارد در بازار اتفاق می‌افتد، اما به شکل اجاره‌داری حرفه‌ای نیست. اخیراً وزارت راه و شهرسازی نیز طرحی برای اجاره‌داری حرفه‌ای ارائه کرده و شیوه‌نامه آن را اعلام کرده است، اما این شیوه‌نامه دارای تناقض‌های زیادی است و انگیزه چندانی برای ورود سرمایه‌گذاران ایجاد نمی‌کند.

وی یادآور شد: شرایط فعلی به گونه‌ای نیست که سرمایه‌گذار تمایل داشته باشد سرمایه خود را وارد این بخش کند. ما همیشه گفته‌ایم اگر وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن زمین در اختیار دارند و می‌خواهند اجاره‌داری را توسعه دهند، باید از حالت سوداگری خارج شوند؛ اینکه زمین را با قیمت بالا عرضه کنیم و منتظر باشیم فردی با قیمت بالاتر آن را خریداری کند و سپس از سرمایه‌گذار بخواهیم وارد حوزه اجاره‌داری شود، در شرایط فعلی بازار مسکن قابل اجرا نیست.

چرا سرمایه‌گذاران وارد ساخت مسکن اجاره‌ای نمی‌شوند؟

رهبر گفت: اکنون که بازار مسکن در رکود قرار دارد و نیاز به مسکن نیز وجود دارد، دولت باید همان‌طور که کالا برگ را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهد، در حوزه‌هایی مانند مسکن نیز حمایت‌های مشابهی انجام دهد و حتی زمین را به صورت رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

رئیس کمیسیون عمران، احداث و امور زیربنایی اتاق تهران بیان کرد: در این صورت، سرمایه‌گذار می‌تواند با استفاده از زمین رایگان، واحدهای مسکونی را با هدف اجاره‌داری احداث کند و متعهد شود که تا پنج سال آنها را به فروش نرساند و صرفاً در بازار اجاره عرضه کند؛ اگر چنین شرایطی ایجاد شود و سوداگری در بخش مسکن از این فرآیند حذف شود، ممکن است برای سرمایه‌گذاران انگیزه ایجاد شود. دولت همچنین می‌تواند مشوق‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی در نظر بگیرد.

تجربه کشورهای حاشیه خلیج فارس

وی با اشاره به تجربه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس ادامه داد: در کشورهایی مانند عمان، برای سرمایه‌گذارانی که وارد این حوزه می‌شوند، حتی تا ۲۰ سال معافیت مالیاتی در نظر گرفته می‌شود و در برخی موارد زمین نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

رئیس انجمن انبوه‌سازان در پایان خاطرنشان کرد: در این کشورها چنین حمایت‌هایی وجود دارد، اما ما در ایران می‌خواهیم از یک سو منافع خود را داشته باشیم و از سوی دیگر انتظار داریم مردم سرمایه خود را برای مدت طولانی قفل کنند و وارد حوزه اجاره‌داری شوند؛ به نظر من این دو موضوع با یکدیگر سازگار نیست.

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحولات بازار مسکن و سیاست‌های حوزه اجاره‌داری، به اقتصاد کشور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

پربازدیدترین ها