معاون وزیر کار گفت: پس از حادثه معدن طبس، وزیرکار سازمان آموزش فنیوحرفهای را مکلف کرد آموزش ایمنی، استانداردها و اجرای آن را مورد بررسی قرار داده وسرفصلهای آموزش را در این خصوص تدوین کند.
به گزارش اقتصاد کشور به نقل از مهر، ایمنی محیط کار برای کارگران یکی از الزاماتی است که کارفرمایان باید در کارگاه فراهم کنند. آمار حوادث شغلی کشور نشان میدهد کارفرمایان در حفظ نیروی کار خود استانداردهای لازم را رعایت نمیکنند. این امر به ویژه در بخش معدن و کارگران معدن ملموس است.
در این حوزه سازمان آموزش فنی و حرفهای چه کمکی میتواند در راستای ایمنی کارگران معدن داشته باشد؟
غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: این سازمان به طور رسمی مسئولیتی در این حوزه ندارد. یکی از وظایف بازرسان کار در وزارت کار این است که بررسی میکنند، افراد صلاحیت برای اشتغال به کار را دارند یا خیر؟
وی افزود: بعد از حادثه معدن طبس، وزیر کار سازمان آموزش فنی و حرفهای را مکلف کرد آموزش ایمنی، استانداردها و اجرای آن را مورد بررسی قرار داده و سرفصلهای آموزش را در این خصوص تدوین کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این سازمان یک مرکز آموزشی بزرگ در طبس دارد و کار را برای آموزش ایمنی مخصوص کار در معدن آغاز کرده است، اظهار کرد: به مسئولان مربوطه در سایر استان هم تاکید شده ظرفیت آموزش ایمنی و بهداشت کار را برای کارگران این بخش فراهم کنند.
وی اضافه کرد: بخش نامهای هم تهیه شده با این موضوع که ما با استفاده از ظرفیت سازمان آموزش فنی و حرفهای در کشور بتوانیم زیرساخت ایمنی و بهداشت کار را توسعه دهیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: با توجه به گستره جغرافیایی سازمان، میتوان این امر را با سرعت پیش برد و همزمان هم کل کارگران ایرانی و کارفرمایان ملزم شوند که علاوه بر صلاحیتهای فنی که فرد باید داشته باشد دورههای ایمنی متناسب با کار خود را نیز بگذرانند.
محمدی گفت: این موضوع در حال بررسی و مطالعه بوده و تصمیمگیری بزرگی است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای اظهار کرد: معتقدم باید به این سمت برویم و چارهای جز این نداریم. حوادث کار با ایمنی و چک کردنهای متعدد و با فرهنگ سازی و البته آموزش یقیناً کاهش خواهد یافت. وزیر کار هم همین نظر را داشته و به طور جدی روی موضوع آموزش تاکید دارد.
محمدی یادآور شد: سازمان آموزش فنی و حرفهای ظرفیت لازم را برای ارائه آموزشها در اختیار دارد اما نهادهای متولی باید تصمیمگیری کنند که الزام ایجاد شود.
وی گفت: در حال حاضر الزامی برای گذراندن دورههای آموزشی ایمنی برای تمام کارگران وجود ندارد؛ البته به طور بخشی برخی کارگران دورههایی را میگذرانند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: این موضوع هم دانش میخواهد و هم فرد باید مهارت کافی را کسب کند؛ در کنار اینکه کارگر و کارفرما باید تغییر نگرش داده و بتواند در حرفه خود ایمنی و مؤلفههای محیط زیست را رعایت کنند.
معاون وزیر کار در پایان تاکید کرد: این فرایندی است که باید به تدریج انجام شود و معتقدم سازمان آموزش فنی و حرفهای میتواند نقش بزرگی هم در آموزش و هم فرهنگ سازی ایفا کند.