معاون علمی رئیس‌جمهور: حمایت‌های فناوری از این پس به محصولاتی می‌رسد که مشکلات صنعت را حل کنند

به نقل از اقتصاد کشور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از تغییر رویکرد سیاست‌های حمایتی این معاونت خبر داد و اعلام کرد از این پس منابع حمایتی به‌جای حمایت صرف از مجموعه‌ها، به محصولاتی اختصاص خواهد یافت که بتوانند به‌صورت مستقیم چالش‌های صنعت کشور را برطرف کنند.

حسین افشین در تازه‌ترین نشست خبری خود با انتقاد از برخی رویه‌های موجود در زیست‌بوم نوآوری کشور، بر ضرورت حرکت علم و فناوری به سمت ایجاد ارزش اقتصادی و حل مسائل واقعی کشور تأکید کرد. او با بیان اینکه «آفت علم و فناوری، بزرگنمایی داشته‌ها و گفتن از نداشته‌هاست»، گفت از مرداد ۱۴۰۳ سیاست‌های حمایتی معاونت علمی وارد مرحله جدیدی شده است.

پایان حمایت‌های بدون هدف از مجموعه‌ها

افشین تأکید کرد دوران حمایت‌های کورکورانه از «ذاتِ مجموعه‌ها» به پایان رسیده و سیاست جدید بر هدایت منابع به سمت محصولاتی متمرکز است که بتوانند مسائل و چالش‌های صنایع کشور را حل کنند.

به گفته معاون علمی رئیس‌جمهور، هوش مصنوعی و امنیت سایبری از جمله حوزه‌هایی هستند که وارد مرحله عملیاتی شده‌اند و باید از ظرفیت آن‌ها برای ایجاد تحول در اقتصاد و صنعت استفاده شود. او همچنین تأکید کرد که علم بدون پشتوانه اقتصادی و صنعتی، نمی‌تواند به اقتدار ملی تبدیل شود.

چهار شکاف پیش روی زیست‌بوم فناوری ایران

معاون علمی رئیس‌جمهور با تشریح وضعیت زیست‌بوم فناوری کشور، چهار شکاف اساسی را از موانع اصلی تبدیل ظرفیت‌های علمی به ثروت و ارزش اقتصادی دانست.

شکاف تبدیل علم به ثروت

نخستین چالش، فاصله میان تولید علم و ایجاد ارزش اقتصادی پایدار است؛ به این معنا که بخشی از پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی هنوز نتوانسته‌اند به محصولات و خدمات دارای ارزش اقتصادی تبدیل شوند.

شکاف نفوذ فناوری در صنعت

دومین شکاف به میزان نفوذ فناوری‌های توسعه‌یافته در کشور در زنجیره ارزش صنایع مربوط می‌شود. بر اساس دیدگاه مطرح‌شده، فناوری زمانی اثرگذاری واقعی خود را نشان می‌دهد که بتواند وارد فرآیندهای تولیدی و صنعتی شود.

شکاف بهره‌وری و تجاری‌سازی

افشین همچنین «شکاف بهره‌وری» را یکی دیگر از چالش‌های مهم عنوان کرد؛ شکافی که موجب شده بخشی از فناوری‌ها نتوانند تحول ملموسی در عملکرد اقتصادی کشور ایجاد کنند. «شکاف تجاری‌سازی» نیز مانع دیگری است که ورود فناوری‌های نوظهور مانند کوانتوم و هوش مصنوعی به بازارهای رقابتی را دشوار کرده است.

وی با تأکید بر نقش دولت به‌عنوان تسهیل‌گر در پارادایم جدید، از برگزاری نشست‌های عملیاتی با بانک مرکزی برای استفاده از فناوری‌های پیشرفته از جمله رمزنگاری کوانتومی خبر داد.

نقش رسانه‌ها در پذیرش فناوری داخلی

معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین رسانه‌ها را بخشی از چرخه توسعه فناوری دانست و بر نقش آن‌ها در روایت‌سازی صحیح و تقویت فرهنگ پذیرش فناوری داخلی در جامعه تأکید کرد.

المپیک فناوری؛ مسیر اتصال استعدادها به صنعت

در بخش دیگری از این نشست، مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس، جزئیات سومین دوره بین‌المللی «المپیک فناوری» را تشریح کرد. این رویداد قرار است از ۱۱ تا ۱۴ آبان‌ماه برگزار شود و هدف اصلی آن، ایجاد ارتباط مستقیم میان نخبگان و بازار کار عنوان شده است.

صفاری‌نیا با اشاره به افزایش سه‌برابری جوایز نسبت به دوره گذشته، از اختصاص ۳ میلیارد تومان جایزه برای برگزیدگان ۱۵ لیگ تخصصی خبر داد. هوش مصنوعی، امنیت سایبری، اینترنت اشیا، پهپاد و نبرد ربات‌ها از جمله حوزه‌های این رقابت‌ها هستند.

همچنین برنامه‌هایی مانند «ایستگاه کار» و نمایشگاه‌های جانبی برای تسهیل ارتباط استعدادهای برتر با شرکت‌ها و صنایع در نظر گرفته شده است؛ رویکردی که می‌تواند به جذب نیروهای متخصص و کاهش شکاف میان دانشگاه، فناوری و صنعت کمک کند.

اینوتکس اکسپرس در شهریورماه برگزار می‌شود

رئیس پارک فناوری پردیس همچنین از بازطراحی نمایشگاه اینوتکس در قالب «اینوتکس اکسپرس» برای شهریورماه خبر داد. این رویداد با تمرکز بر حضور ۲۰۰ مجموعه برتر زیست‌بوم نوآوری کشور برگزار خواهد شد و هدف آن تقویت ارتباطات تجاری و ایجاد فرصت‌های همکاری میان فعالان این حوزه است.

برای پیگیری تازه‌ترین اخبار فناوری، هوش مصنوعی و اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصاد کشور را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

پربازدیدترین ها