محدودیت برق صنعت سیمان ادامه دارد؛ خرید برق از بورس انرژی با قیمت آزاد برای سیمانی‌ها دشوار است

به نقل از اقتصاد کشور دبیر انجمن سیمان از تداوم محدودیت برق صنایع سیمان خبر داد و گفت با وجود درخواست این صنعت برای کاهش محدودیت‌ها از نیمه دوم شهریورماه، هنوز شرایط برای رفع محدودیت برق فراهم نشده است. همزمان، افزایش قیمت برق در بورس انرژی نیز توان خرید گسترده برق با نرخ آزاد را از صنعت سیمان گرفته است.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن سیمان، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت تأمین برق صنایع سیمان اظهار کرد: صنایع سیمان همچنان با محدودیت برق مواجه هستند و ما پیگیر افزایش میزان برق تخصیصی هستیم.

وی افزود: معمولاً در سال‌های گذشته با ورود به شهریورماه و خنک شدن هوا، با کاهش محدودیت‌های تأمین برق مواجه بودیم و از فرصت باقی‌مانده در شهریور و مهرماه، پیش از تشدید محدودیت‌های سوخت و مسائل دیگر، برای افزایش تولید و آماده شدن برای ورود به فصل سرما استفاده می‌کردیم.

الوندیان ادامه داد: امسال متأسفانه با کاهش تأمین برق مواجه شدیم. هفته گذشته، روز دوشنبه، به یک‌باره با محدودیت ۹۰ درصدی مواجه شدیم. البته تلاش شد بخشی از این محدودیت برطرف شود. اما هنوز محدودیت برطرف نشده است.

دبیر انجمن سیمان گفت: درخواست ما این بوده که از نیمه دوم شهریورماه وارد مرحله رفع محدودیت‌ها شویم، اما هنوز این امکان فراهم نشده و همچنان در محدودیت هستیم. مشخص نکرده‌اند که این محدودیت‌ها چه زمانی کاهش پیدا می‌کند.

الوندیان افزود: وزیر نیرو و مدیران وزارتخانه نیز در صداوسیما پیام مثبتی در خصوص کاهش محدودیت‌های برق اطلاع رسانی و اظهار امیدواری کردند که قطعی برق نخواهیم داشت، اما آنچه اکنون شاهد آن هستیم این است که محدودیت برق صنعت سیمان همچنان ادامه دارد.

قیمت برق در بورس انرژی کاهش یافت

وی درباره وضعیت برق سبز و خرید برق از بورس انرژی نیز اظهار کرد: از اواخر خرداد و اوایل تیرماه که محدودیت‌های برق جدی شد، با نوسان شدید قیمت برق مواجه بودیم. قیمت برق از متوسط ۵ هزار تومان به متوسط ۱۵ هزار تومان رسید و به‌صورت لحظه‌ای حتی تا ۲۵ هزار تومان نیز افزایش پیدا کرد.

به گفته الوندیان، در حال حاضر قیمت‌ها متعادل‌تر شده و برق در بورس انرژی در محدوده حدود ۵ تا ۷ هزار تومان معامله می‌شود، اما همین نرخ نیز برای صنایعی که با محدودیت قیمتی در فروش محصولات خود مواجه هستند، هزینه قابل توجهی ایجاد می‌کند.

سیمانی‌ها توان خرید گسترده برق آزاد را ندارند

دبیر انجمن سیمان با اشاره به محدودیت‌های قیمتی این صنعت گفت: به‌طور کلی صنعت سیمان به دلیل اینکه قیمت‌های سیمان تحت کنترل و نظارت است، فعلاً توان خرید گسترده برق از بورس انرژی را ندارد.

وی تأکید کرد: تا زمانی که قیمت سیمان تحت کنترل‌های سختگیرانه باشد، خرید برق با قیمت آزاد برای صنعت سیمان امکان‌پذیر نیست.

تداوم محدودیت برق در کنار افزایش هزینه تأمین انرژی، یکی از چالش‌های اصلی صنعت سیمان محسوب می‌شود؛ صنعتی که برای حفظ سطح تولید و آماده‌سازی برای فصل سرد، به تأمین پایدار انرژی در ماه‌های پیش‌رو نیاز دارد.

برای اطلاع از آخرین اخبار صنعت سیمان، وضعیت تأمین برق صنایع و تحولات بازار انرژی، به اقتصاد کشور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =

پربازدیدترین ها