اولویت سازمان برنامه اختصاص بودجه به طرح‌های با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد است

اولویت سازمان برنامه اختصاص بودجه به طرح‌های با پیشرفت بیش از ۵۰ درصد است

به گزارش اقتصاد کشور به نقل از  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه مجازی خود نوشت: اولویت سازمان برنامه و بودجه اختصاص بودجه به طرح‌های بالای ۵۰ درصد پیشرفت است و طرح‌های جدیدی کلنگ‌زنی نخواهد شد.

وی همچنین اعلام کرد:‌ در سال‌های گذشته طرح‌های زیاد عمرانی در کشور کلنگ‌زنی شدند که عمده آنها نیمه‌کاره مانده‌اند و اولویت امروز اختصاص بودجه به طرح‌های بالای ۵۰ درصد پیشرفت است.

منظور همچنین گفت:‌اولویت سازمان برنامه تکمیل طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالاتر از ۵۰ درصد و شروع طرح‌های صرفا حیاتی است. منابع مالی مورد نیاز از محل صرفه‌جویی در هزینه‌ها و خلق منابع جدید تأمین خواهد شد.

به گزارش اقتصاد کشور به نقل از  فارس، با توجه به اینکه از منابع مختلف تا کنون اعلام شده است بیش از ۴۰۰ هزار طرح نیمه‌تمام در کشور با پیشرفت‌های مختلف وجود دارد که اگر قرار باشد کل این طرحها به اتمام برسد،‌ بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار منابع لازم است. سیاست دولت اتمام طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت‌های بالاست و منابع محدود دولت برای کلنگ‌زنی طرح‌های جدید اختصاص نخواهد یافت، البته در موارد استثنا که ضرورت یک طرح به صورت ملی احصا شود، طرح جدید شروع خواهد شد.

یکی از ویژگی‌های اقتصاد که توسط اقتصاددانان بر آن تأکید می‌شود بحث کمبود منابع و اختصاص منابع کمیاب به طرح‌های دارای اولویت و بهره‌وری بیشتر است.

به گزارش اقتصاد کشور به نقل از  فارس، یکی از روش‌های تأمین منابع از محل مشارکت عمومی و خصوصی در انجام طرح‌ها است که در این زمینه با اهرم کردن منابع محدود دولتی با منابع بخش خصوصی و عمومی در طرح‌ها است که از جمله آن می‌توان به واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی و همچنین اجرای طرح‌های نیمه‌تمام در قالب مولدسازی و سودآور کردن طرح‌های نیمه‌تمام و واگذاری به بخش خصوصی اشاره کرد.

در قانون بوجه امسال هم در تبصره ۱۹ بند ط آمده است، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است تا پایان تیر سال ۱۴۰۲ گزارش اجرای طرح(پروژه)هایی که هزینه آنها از محل اعتبارات تملک دارایی­های سرمایه‌­ای دولت تأمین می شود، مشتمل بر مطالعات توجیهی (اولیه)، میزان پیشرفت عملیات و مشکلات اجرای طرحها و همچنین پیشنهادهای مشخص جهت رفع این مشکلات، مقایسه پیشرفت فیزیکی با برنامه گزارش جامع درباره عملیات انجام­ شده و کارهای ناتمام در دوره برنامه را تهیه و ضمن انتشار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات، عمران، کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. طرحهای نظامی، دفاعی و امنیتی از شمول این بند مستثنی است.

در ادبیات دینی هم آمده است،‌ حسن التدبیر ینمی قلیل المال و سوء التدبیر یفنی کثیره، مدیریت درست ،‌مال اندک را رشد می‌دهد و سوء مدیریت هم مال زیاد را به فنا می‌دهد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadekeshvar.ir/?p=15277

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: