در پی افزایش شدید قیمت غذا برخی رستورانها برای حفظ مشتری و ایجاد شرایطی برای فروش تدابیر تازهای را در دستور کار قرار دادند.
به گزارش اقتصاد کشور به نقل از خبرآنلاین، این روزها افزایش شدید قیمت غذا سبب شده است رجوع به رستورانها نیز کاهش یابد به طوری که رییس اتحادیه کباب و غذای سنتی اعلام کرده است خرید غذا از رستورانها نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است .
حالا نه فقط برخی رستورانها که ولحدهای ارائه دهندهی غذای بیرونبر نیز پرس اقتصادی یا همان نیم پرس را در منوهای خود گنجاندهاند .
افزایش قیمت مواد غذایی در شرایط کنونی روزانه گزارش میشود از این رو برخی رستورانها از اعلام قیمت در منوهای خود خودداری میکنند .
رشد قیمت مواد غذایی در ایران از تورم عمومی نیز بیشتر است به طوری که تورم خوراکیها طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران بیش از ۶۶ درصد اعلام شده است.
ایران در سال ۱۴۰۱ یعنی سه سال قبل نیز با شوک قیمتی مواد غذایی روبهرو شد. این شوک شدید در سال ۱۴۰۱ تحت تاثیر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی رخ داد . تورم مواد غذایی در مرداد ماه ان سال از هفتاد درصد عبور کرد .
باید در نظر داشت در شرایط فعلی نیز افزایش شدید تورم مواد غذایی به تحلیل سفره مردمی که بیش از پنج سال است تورمهای بالاتر از ۴۰ درصد را تجربه میکنند، میانجامند.
حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی، اخیرا در گفتگویی اعلام کرده در یک سال اخیر هزینههای مواد اولیه به شکل «وحشتناک و روزانه» افزایش یافته، توضیح داد: «قیمت گوشت، روغن و حبوبات مرتب بالا میرود و رستورانها مجبور شدند چندین بار نرخ غذا را تغییر دهند. این شرایط باعث شده مردم دیگر تمایلی به غذا خوردن در رستوران نداشته باشند.»
محمدی افزود: «الان قیمت یک ساندویچ فلافل به حدود ۲۰۰ هزار تومان رسیده و همین هم برای بسیاری از مردم سخت است؛ چه برسد به چلوکباب ۵۰۰ هزار تومانی.»